4 tips voor website conversie optimalisatie

Blogpost

4 tips voor een website met meer sales

In de digitale wereld van vandaag is je website vaak het eerste contactpunt dat potentiële klanten met je bedrijf hebben. In deze blog geef ik je graag 4 tips voor website conversie optimalisatie. Het is dus essentieel dat je website niet alleen aantrekkelijk en informatief is, maar ook effectief in het omzetten van bezoekers naar betalende klanten. Of je nu een nieuwe ondernemer bent of een ervaren professional, het optimaliseren van je website voor maximale conversie kan een game-changer zijn voor je business. In deze blogpost delen we vier cruciale tips die je helpen om je website om te toveren tot een krachtig verkoopinstrument. Van consistente branding tot een duidelijke call-to-action, ontdek hoe je jouw online aanwezigheid kunt versterken en je sales kunt verhogen.

“Your website is the window of your business. Keep it fresh, keep it exciting.”
– Jay Conrad Levinson

Waarom aan website conversie optimalisatie doen?

Als ondernemer is jouw website als jouw visitekaartje. Stuur je een mailing, maak je een Facebook- of Instagrampost,… Als mensen iets willen bestellen of boeken bij jou dan worden ze doorverwezen naar jouw website. Je dient een uitstraling te creëren die je ideale klant aanspreekt. Een website die in een oogopslag weergeeft waarvoor consumenten bij je terecht kunnen, wie je bent, wat jouw waarden zijn, hoe je te werk gaat, enzovoort. Je website optimaliseren is daarom een belangrijke taak!

In dit blogbericht geef ik je graag wat website tips om ervoor te zorgen dat je website converteert en dat een bezoeker – die eenmaal geland is op je website – de stap zet om, of een bestelling te plaatsen, of een afspraak te maken. Deze website tips zullen je helpen om je website conversie optimalisatie naar een hoger niveau te tillen en ervoor te zorgen dat je bezoekers omzetten in klanten.

1. Jouw branding doorvoeren

Zodra je gestart bent met je zaak, heb je bepaalde kleuren, lettertypes, icoontjes ontwikkeld. Je hebt een branding gemaakt en deze dient doorgevoerd te worden in al je kanalen. Dat zorgt voor herkenning en vertrouwen. Ook je fotografie is een onderdeel van je branding. Foto’s laten maken door een professionele fotograaf waarbij er een zekere sfeer gecreëerd is, kunnen ook op je website gebruikt worden. Vergeet ook niet jezelf in de kijker te zetten zodat mensen meteen zien wie je precies bent of bij wie ze terecht kunnen. Consistente branding is een belangrijke stap in de website optimaliseren voor betere resultaten.

Tips voor branding:

 • Consistentie: gebruik dezelfde kleuren, lettertypes en logo’s op al je platforms.
 • Professionele fotografie: laat foto’s maken die de sfeer en waarden van je bedrijf weerspiegelen.
 • Persoonlijkheid: zorg dat je persoonlijkheid en de waarden van je bedrijf zichtbaar zijn op je website.

2. Duidelijke menustructuur

Niks is zo vervelend als consument om te zoeken naar iets waarover je toevallig gelezen hebt in de stories of in de posts op sociale media. Je wilt als consument snel kunnen schakelen en meteen weten waar je meer informatie kan vinden over de behandeling of meteen het product bestellen op de webshop. Bij het maken en opbouwen van je website denk je dus best niet na over wat voor jou werkt, maar ga je na hoe jouw klant denkt. Een gebruiksvriendelijke menustructuur is een van de belangrijkste website tips voor het verhogen van de conversie.

Tips voor menustructuur:

 • Gebruiksvriendelijkheid: zorg voor een eenvoudig en intuïtief navigatiemenu.
 • Snelle toegang: plaats belangrijke links en informatie gemakkelijk toegankelijk op de homepage.
 • Logische indeling: categoriseer je producten en diensten op een manier die logisch is voor de klant.

3. Begrippen en terminologie

Voor jou klinken alle ingrediënten, productnamen en behandelingen logisch, maar dat is niet altijd zo voor jouw klant. Welke resultaten brengen de producten en/of behandelingen met zich mee? Als je deze weergeeft zal dit ook voor de consument veel duidelijker zijn. Het vereenvoudigen van je terminologie draagt bij aan de website conversie optimalisatie.

Tips voor begrijpelijke taal:

 • Eenvoudige taal: gebruik eenvoudige en duidelijke taal die gemakkelijk te begrijpen is.
 • Voordelen benadrukken: leg de voordelen en resultaten van je producten en diensten uit.
 • Visuals: gebruik afbeeldingen en video’s om complexe informatie duidelijker te maken.

4. Een duidelijke Call-to-Action

De consument is lui en als jij hem of haar niet de juiste aanwijzingen geeft om op de knop te drukken waarbij hij of zij de behandeling boekt of het product aankoopt, dan blijven jouw sales uit. Neem jouw klant mee in zijn of haar beleving. Waar is deze juist naar op zoek en welke oplossing kan je aanbieden? Zorg je er ook voor dat deze consument getriggerd wordt om over te gaan tot deze aankoop?

Tips voor CTA:

 • Duidelijkheid: maak je call-to-action knoppen duidelijk en opvallend.
 • Urgentie: creëer een gevoel van urgentie om direct actie te ondernemen.
 • Voordelen: geef een korte beschrijving van wat de klant kan verwachten bij het klikken op de knop.

Bonus tip: blijf analyseren en verbeteren

Het optimaliseren van je website is een doorlopend proces. Gebruik analysetools om te begrijpen hoe bezoekers met je website omgaan en identificeer waar verbeteringen nodig zijn. Test regelmatig nieuwe ideeën en blijf je aanpassen aan de behoeften en gedragingen van je klanten.

Tips voor analyseren en verbeteren:

 • Analytics: gebruik tools zoals Google Analytics om inzicht te krijgen in het gedrag van je bezoekers.
 • A/B testing: test verschillende versies van je pagina’s om te zien welke het beste presteren.
 • Feedback: vraag je klanten om feedback en gebruik deze om je website te verbeteren.

Door deze tips te implementeren, kun je een website creëren die niet alleen aantrekkelijk is voor je bezoekers, maar ook effectief is in het omzetten van bezoekers naar klanten. Blijf je website fris, spannend en klantgericht houden om het maximale uit je online aanwezigheid te halen.

Heb je nog geen website en wil je hier graag werk van maken of wil je een grondige analyse van
jouw website maken? Neem contact op met Valérie van That’s called strategy.

Wens je graag meer te weten over hoe je je website kunt optimaliseren of een betere
positionering kunt realiseren?

Ben je nog opzoek naar dé toolkit die je helpt om je bedrijf succesvol te runnen? Download dan zeker mijn gratis toolkit.

Stressvrij marketingplan of gewoon stressvrije marketing? That's Called Strategy gaat samen met jou aan het werk!

Ik ben Valérie, nice to meet you

Als gepassioneerde marketingexpert help ik ambitieuze ondernemers zoals jij bij hun online marketing, zodat ze een verpletterende indruk
maken met hun digitale merk. Impact creëren is m’n ding en samen smeden we een ijzersterk en stressvrij marketingplan.

Met een master en postgraduaat op zak, aangevuld met maandelijkse bijscholingen, ben ik de ervaren marketeer die ervoor zorgt dat jij en je bedrijf next level kunnen gaan. 

Bovendien hou ik van doeners die vastberaden zijn om te slagen en grenzen te verleggen. Durf jij het aan om je bedrijf een duwtje in de rug te geven en je dromen werkelijkheid te laten worden?

Stap uit de schaduw, spring in de spotlights en word de go-to expert binnen je vakgebied.
Vul ons formulier in en ontvang een uitnodiging om een kennismakingsgesprek in te plannen.